Δερμοαπόξεση

Το πρόσωπο αποτελεί αδιαμφισβήτητα τη σημαντικότερη ανατομική περιοχή για τη γυναικεία και ανδρική ομορφιά. Το δέρμα, κυρίως στις νεότερες ηλικίες, διαθέτει μηχανισμούς επιδιόρθωσης βλαβών των κυττάρων και παραγωγής κολλαγόνου της επιδερμίδας, οδηγώντας σε υγιή και λαμπερή επιδερμίδα.

Παρόλα αυτά, διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες, όπως η ηλιακή ακτινοβολία, η διατροφή ή η ηλικία αναστέλλουν τις φυσιολογικές λειτουργίες του δέρματος και οδηγούν σε ξηρή και γηρασμένη επιδερμίδα.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι και θεραπείες που αποσκοπούν στην αναζωογόνηση του προσώπου και λειτουργούν απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και προάγοντας την κολλαγονογένεση.

 

Ουσιαστικά, με τη δερμοαπόξεση αφαιρείται ακίνδυνα και ελεγχόμενα το επιφανειακό τμήμα της επιδερμίδας (κερατίνη στιβάδα), το οποίο έχει υποστεί βλάβη και έτσι διεγείρεται η επούλωση, η ανάπλαση και η φυσική αναζωογόνηση του δέρματος. Παράλληλα, δεν αφήνει σημάδια ή χρωματικές αλλαγές και είναι απόλυτα ασφαλής μέθοδος

Πως γίνεται η εφαρμογή; 

 

Η ειδικά διαμορφωμένη κεφαλή εκτοξεύει χιλιάδες μικροκρυστάλλους οι οποίοι καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα και τα μαύρα στίγματα, μειώνοντας τους ανοιχτούς πόρους. Κατά την επαφή τους με το δέρμα, οι μικροκρύσταλλοι απομακρύνουν τα κερατινοποιημένα κύτταρα, τους ρύπους και το σμήγμα, αφήνοντας το δέρμα καθαρό. Με τη μέθοδο της δερμοαπόξεσης προσώπου έχουμε ενεργοποίηση εξειδικεύμενων κύτταρων της επιδερμίδας, που ονομάζονται ινοβλάστες, και παράγουν νέο κολλαγόνο και ελαστίνη απαραίτητα για τη νεανικότητα του δέρματος.

 • Η θεραπεία δερμοαπόξεσης έχει δύο σκέλη:

 • 1ο Σκέλος:

  Το σκέλος της απολέπισης των επιφανειακών στιβάδων του δέρματος με ειδικό υλικό (μικροκρυστάλλους ή νιφάδες διαμαντιού)

 • 2ο Σκέλος

  Το σκέλος της αναρρόφησης των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. 

  Με τη δερμοαπόξεση προσώπου με μικροκρυστάλλους μπορούμε να επέμβουμε σε όλα τα σημεία του προσώπου με απόλυτη ακρίβεια και ασφάλεια, ακόμα και στις περιοχές γύρω από τα μάτια. Παράλληλα, είναι δυνατή η εφαρμογή εξατομικευμένης θεραπείας, καθώς μπορεί να γίνει ρύθμιση της  κεφαλής διαμαντιού, ανάλογα με το πρόβλημα, την περιοχή και τον τύπο του δέρματος. 

  Επίσης η θεραπεία δερμοαπόξεσης χρησιμοποιείται επίσης για τη βελτίωση της όψης του δέρματος του προσώπου στο οποίο έχουν δημιουργηθεί ουλές από ατυχήματα ή χειρουργικές επεμβάσεις. Σε αυτό βοηθάει η ικανότητα της δερμοαπόξεσης να επεμβαίνει στοχευμένα σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου, χωρίς να επηρεάζει τη γύρω υγιή επιδερμίδα

Πόσο διαρκεί;

H συνεδρία διαρκεί συνολικά περίπου τρία τέταρτα της ώρας.

Πόσο συχνά επαναλαμβάνεται;

Ανάλογα με το πρόβλημα και τον σκοπό που θέλουμε να επιτύχουμε κρίνεται και η επαναληψιμότητα. Συνήθως τρείς με τέσσερις θεραπείες είναι αρκετές, για να επιτύχουμε το αποτέλεσμα μιας λαμπερής επιδερμίδας.

Έχει παρενέργειες;

Απολύτως καμία. Αντίθετα ο ασθενής αποχωρεί από το ιατρείο με πραγματικά λαμπερή επιδερμίδα, άμεσα και ανώδυνα.Η θεραπεία δερμοάποξεσης (Dermabrassion) δεν περιορίζεται μόνο στις θεραπευτικές της ενδείξεις και ιδιότητες. Είναι μια εύκολη, γρήγορη και άμεσα αποτελεσματική μέθοδος περιποίησης και απομάκρυνσης ρύπων από την επιδερμίδα, που δίνει στην επιδερμίδα λάμψη, χρώμα και βελούδινη απαλότητα. Είναι η πραγματική φρεσκάδα και καθαρότητα που κάθε επιδερμίδα χρειάζεται.

Μακρή Μαρία, Αισθητικός.