Ακμή

Αποτελεί μια πολύ κοινή φλεγμονή του δέρματος. Αν και εμφανίζεται συχνά κατά την εφηβεία και μετά υποχωρεί, δεν είναι σπάνια η παραμονή της νόσου και κατά την ενήλικη ζωή.

Έκζεμα / Ατοπική δερματίτιδα

Είναι μια χρόνια φλεγμονώδης και πολύμορφος νόσος που έχει γονιδιακό υπόστρωμα. Προσβάλει περίπου το 5% του γενικού πληθυσμού και μπορεί να σχετίζεται …

Έρπητας ζωστήρας

Ο έρπητας ζωστήρας οφείλεται στον ιό Varicella Zoster (VZV) και είναι ο ίδιος ιός που προκαλεί την ανεμευλογιά.Ο ιός Varicella Zoster ανήκει στην κατηγορία των ιών που …

Μυρμηκίες

Είναι μικρές βλατίδες ή οζίδια στο δέρμα που προκαλούνται από τον ιό HPV (Human Papillomavirus). Mπορεί να είναι επώδυνες, ειδικά αν βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος

Ροδόχρους νόσος

Είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος με υφέσεις και εξάρσεις, άγνωστης αιτιολογίας και δεν αποτελεί παραλλαγή της ακμής. Η εντόπιση της είναι κυρίως στον κεντρικό μέρος του προσώπου …

Σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις

Είναι κοινές υπερπλασίες του δέρματος. Μερικές φορές μπορεί να παίρνουν περίεργα σχήματα και χρώματα και να δείχνουν ιδιαίτερα ανησυχητικές, αλλά είναι καλοήθης βλάβες.

Σπίλοι

Οι σπίλοι γνωστοί και ως ελιές είναι καλοήθεις αθροίσεις κυττάρων που βρίσκονται στο χόριο , στην επιδερμίδα ή και στα δύο αυτά στρώματα του δέρματος και ονομάζονται μελανοκύτταρα.

Μυκητιάσεις

Οι μύκητες συνήθως προτιμούν τις πιο υγρές περιοχές του δέρματος και κατά βάση τις πτυχές του. Έτσι οι μυκητιάσεις δέρματος είναι πιο συχνές σε περιοχές του δέρματος …

Ψωρίαση

Η ψωρίαση είναι μια κληρονομική εξελισσόμενη νόσος, η οποία προσβάλλει κατά κύριο λόγο τo δέρμα και σπανιώτερα τα άλλα συστήματα.

Δερματίτιδα εξ’ επαφής

Αποτελεί μια αντίδραση του δέρματος, μετά από την επαφή του με διάφορους φυσικούς ή χημικούς παράγοντες και διακρίνεται σε τοξική δερματίτιδα επαφής (οξεία και χρόνια), αλλεργική δερματίτιδα επαφής (οξεία και χρόνια)…

Ονυχομυκητίαση

Η Ονυχομυκητίαση είναι μια αρκετά κοινή πάθηση και συνήθως εμφανίζεται αρχικά ως μια λευκή ή κίτρινη κηλιδώδης βλάβη στην άκρη των νυχιών του χεριού ή του ποδιού.

Λεύκη

Αποτελεί μια διαταραχή της φυσιολογικής μελάγχρωσης του δέρματος κατά την οποία τα μελανοκύτταρα (κύτταρα της βασικής στιβάδας του δέρματος που παράγουν την μελανίνη) καταστρέφονται.

Ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία / Τριχόπτωση

Η ανδρογενετική αλωπεκία (φαλάκρα) είναι η πιο συχνή μορφή απώλειας των τριχών στους άντρες. Περίπου το 50% των αντρών στην ηλικία των 50 ετών πάσχει από ανδρογενετική αλωπεκία.

Aκροχόρδωνες (θηλώματα)

Είναι μικροί καλοήθεις όγκοι δέρματος σε περιοχές που παρουσιάζουν πτυχώσεις, όπως ο τράχηλος (λαιμός) οι μασχαλιαίες κοιλότητες και οι μηρογενητικές πτυχές.

Βασικοκυτταρικό επιθηλίωμα

O Βασικοκυτταρικός καρκίνος του δέρματος (ΒΚΚ) είναι ο πιο κοινός καρκίνος δέρματος και ένας από τους πιο κοινούς καρκίνους στις ΗΠΑ. Αναπτύσσεται βραδέως και κυρίως σε εκτεθειμένες στον ήλιο περιοχές του δέρματος.

Υπεριδρωσία

Aπό το 2004 ο Αμερικάνικος οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων (FDA) έχει δώσει την άδεια του για την χρήση BOTOX στην μασχαλιαίας κοιλότητα ως θεραπεία για την υπεριδρωσίας, σε άτομα που δεν τους καλύπτει η χρήση αποσμητικού.