Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

H μεσοθεραπεία αποτελεί μια τεχνική της αισθητικής ιατρικής. Έχει ως σκοπό την βελτίωση πολλαπλών προβλημάτων του δέρματος και του υποδορίου ιστού. Μπορεί να εφαρμοσθεί στο πρόσωπο ή στο σώμα και μπορεί να είναι αυτόλογη ή ετερόλογη, ανάλογα με το αν θα χρησιμοποιηθούν ουσίες του ίδιου του σώματος μας (πλάσμα αίματος), ή ουσίες που δεν προέρχονται από τον ίδιο μας τον οργανισμό όπως για παράδειγμα βιταμινούχα σκευάσματα, υαλουρονικό οξύ κ.α. Κατά την εκτέλεση της θεραπείας γίνονται πολλαπλοί μικρονυγμοί (εγχύσεις) στις περιοχές προς θεραπεία προκειμένου να γίνει διασπορά της ουσίας.

Με την πάροδο των ετών το δέρμα μας χάνει την ικανότητα του να παράγει κολλαγόνο και να παραμένει ενυδατωμένο. Αν σε αυτό προσθέσουμε την ηλιακή ακτινοβολία αλλά και το σύγχρονο τρόπο ζωής καταλαβαίνουμε οτί χρειαζόμαστε θεραπείες υποστηρίξεως του.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι μια θεραπεία που στοχεύει στην ενυδάτωση και ανάπλαση των ιστών. Χρησιμοποιώντας το δικό μας ¨εμπλουτισμένο¨ πλάσμα, αυξητικοί παράγοντες, δηλαδή πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες παράγονται από κύτταρα που βρίσκονται στο αίμα μας και ονομάζονται αιμοπετάλια. Αυτά  έχουν την ικανότητα να ενισχύουν την αποκατάσταση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

 

Γιώργος Τάχιας

O δερματολόγος Δρ. Τάχιας Γεώργιος γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή της L’AQUILA Ιταλίας το 2000.

Συνέχεια στο Βιογραφικό

tachiaslogo

tachiasclinic.gr

Αγ. Παντελεήμονος 2 & Λεωφ. Ειρήνης 23


Τ.Κ. 151 21 Πεύκη, Αθήνα


info@tachiasclinic.gr


+30 2110195471

Βρείτε μας στο Χάρτη