Θεραπεία Μυρμηκιών

Είναι μικρές βλατίδες ή οζίδια στο δέρμα που προκαλούνται από τον ιό HPV (Human Papillomavirus). Mπορεί να είναι επώδυνες, ειδικά αν βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, όπως για παράδειγμα τα πέλματα. Μεταδίδονται με αυτοενοφθαλμισμό (δηλαδή την μηχανική μεταφορά μέσω τριβής) σε άλλα σημεία του σώματος μας, ή με άμεση επαφή σε άλλους ασθενείς.

5 είναι οι πιο σημαντικές κατηγορίες των μυρμηκιών ανάλογα κυρίως με  το σημείο εντόπισης τους:

Θεραπεία Μυρμηκιών

  1. Κοινές μυρμηκίες : συνήθως ανάμεσα στα δάκτυλα των χεριών και των ποδιών, αλλά η εντόπιση τους μπορεί να είναι οπουδήποτε στο σώμα. Συνήθως έχουν χρώμα δέρματος και ανώμαλη (μυρμηκιώδη) επιφάνεια.
  2. Πελματιαίες μυρμηκίες : βρίσκονται εντός της επιδερμίδας και δεν αποτελούν εξωφυτικούς όγκους όπως οι κοινές μυρμηκίες. Εντός των βλαβών μπορεί να παρατηρηθούν και μαύρα στίγματα τα οποία είναι αποτέλεσμα των θρομβωμένων από τον ιό αγγείων της βλάβης.
  3. Επίπεδες μυρμηκίες : μικρές λείες βλάβες που μόλις ψηλαφιούνται και εμφανίζονται κυρίως σε πρόσωπο, λαιμό και θώρακα.
  4. Νηματοειδής μυρμηκίες : βλάβες που ομοιάζουν με νηματοειδείς σχηματισμούς κυρίως σε λαιμό και πρόσωπο.
  5. Μυρμηκίες στο περιονύχιο και υπονύχιες μυρμηκίες: μυρμηκίες που εμφανίζονται γύρω και κάτω από τα νύχια και μπορεί να είναι επώδυνες και να επηρεάζουν την ανάπτυξη του όνυχα.

Πολλαπλές είναι οι θεραπείες που μπορούν να εφαρμοστούν στις μυρμηκίες. Ο ιατρός είναι αυτός που θα καθορίσει την μέθοδο και τον τρόπο θεραπείας. Συνήθεις θεραπευτικές επιλογές αποτελούν η κρυοθεραπεία, η διαθερμοπηξία, τα Laser και η εφαρμογή τοπικών  τοπικών σκευασμάτων.

Γιώργος Τάχιας

O δερματολόγος Δρ. Τάχιας Γεώργιος γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή της L’AQUILA Ιταλίας το 2000.

Συνέχεια στο Βιογραφικό

tachiaslogo

tachiasclinic.gr

Αγ. Παντελεήμονος 2 & Λεωφ. Ειρήνης 23


Τ.Κ. 151 21 Πεύκη, Αθήνα


info@tachiasclinic.gr


+30 2110195471

Βρείτε μας στο Χάρτη