Σμηγματορροϊκές Yπερκερατώσεις

Είναι κοινές υπερπλασίες του δέρματος. Μερικές φορές μπορεί να παίρνουν περίεργα σχήματα και χρώματα και να δείχνουν ιδιαίτερα ανησυχητικές, αλλά είναι καλοήθης βλάβες. Συνήθως αναπτύσσονται στην μέση ηλικία και σε ηλικιωμένους. Μπορεί να είναι μονήρεις ή πολλαπλές.

Σμηγματορροϊκές Yπερκερατώσεις

Οι βλάβες εντοπίζονται σε ηλιοεκτεθειμένες περιοχές και κυρίως στον κορμό και στο πρόσωπο. Πρόκειται για μελαγχρωματικές καφεοειδείς βλατίδες και όγκοι με σαφή όρια και συνήθως ανώμαλη επιφάνεια. Μπορεί να συνυπάρχει κνησμός και φλεγμονή.

Όταν είναι πολλαπλές και η εμφάνιση τους είναι αιφνίδια και όταν συμβαίνει σε νεαρή ηλικία μπαίνει η υποψία του σημείου Leser Trelat που θεωρείται ένδειξη εσωτερικής κακοήθειας.

Η θεραπεία αυτών των καλοηθών αναπτύξεων του δέρματος εξαρτάται από την αριθμό τους, και από την εντόπιση τους. Συχνές μέθοδοι αντιμετώπισης τους είναι η διαθερμοπηξία, η κρυοθεραπεία, το Laser CO2 και επί κλινικής αμφιβολίας η χειρουργική αφαίρεση τους.

Γιώργος Τάχιας

O δερματολόγος Δρ. Τάχιας Γεώργιος γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή της L’AQUILA Ιταλίας το 2000.

Συνέχεια στο Βιογραφικό

tachiaslogo

tachiasclinic.gr

Αγ. Παντελεήμονος 2 & Λεωφ. Ειρήνης 23


Τ.Κ. 151 21 Πεύκη, Αθήνα


info@tachiasclinic.gr


+30 2110195471

Βρείτε μας στο Χάρτη