Laser Αποτρίχωση για γυναίκες

Αν δεν είστε ικανοποιημένοι με τις κλασσικές μεθόδους αποτρίχωσης (κερί, ξυραφάκι, χαλάουα κ.α.) η αποτρίχωση με Laser αλεξανδρίτη (Alexandrite) της κορυφαίας εταιρίας CandelaTM  αποτελεί μια επιλογή που πρέπει να σκεφτείτε.
Η αποτρίχωση με Laser αλεξανδρίτη είναι μια από τις πλέον κοινές επεμβάσεις αισθητικής ιατρικής. Αποδίδει μια υψηλής συγκέντρωσης δεσμίδα φωτός στον τριχικό θύλακα, η οποία απορροφάται από την μελανίνη, χρωστική της τρίχας, με αποτέλεσμα την καταστροφή της.

Περιοχές αποτρίχωσης για γυναίκες:

Το Laser είναι χρήσιμο για την αποτρίχωση σε περιοχές όπως το πρόσωπο (π.χ. πηγούνι, άνω χείλος), πόδια, χέρια, κοιλιά, πλάτη, μπικίνι, μασχάλες και άλλες περιοχές.

Πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου αποτελούν:

Η ακρίβεια: Τα lasers στοχεύουν τις μαύρες τελικές τρίχες αφήνοντας ανεπηρέαστο το περιβάλλoν δέρμα.

Η ταχύτητα: Kάθε χτύπος του Laser διαρκεί κλάσματα του δευτερολέπτου και μπορεί να εφαρμοσθεί σε πολλές τρίχες ταυτόχρονα. Έτσι μικρές περιοχές του σώματος όπως το άνω χείλος μπορεί να ολοκληρωθούν σε λιγότερο από ένα λεπτό. Ενώ μεγαλύτερες περιοχές όπως η ράχη ή τα πόδια μπορεί να ολοκληρωθούν περίπου σε μία ώρα

Τα σταθερά αποτελέσματα: οι περισσότεροι ασθενείς έχουν μόνιμη απώλεια τριχών μετά από ένα μέσο όρο 8-10 συνεδριών.

Οδηγίες πριν την αποτρίχωση Laser:

Η μέθοδος αποτρίχωσης με Laser υπερτερεί κατά πολύ από τις άλλες παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης. Είναι μια ιατρική πράξη που απαιτεί εκπαίδευση και κατάλληλο προσωπικό, και που μπορεί εάν δεν εφαρμοσθεί σωστά να έχει παρενέργειες. Eπίσης, σημαντικό είναι να τηρούνται οι οδηγίες πριν και μετά την θεραπεία.

Αν ξεκινήσετε τις συνεδρίες με laser θα πρέπει να μην αποτριχώσετε την περιοχή με καμία άλλη μέθοδο αποτρίχωσης λίγες εβδομάδες πριν την θεραπεία. Και αυτό γιατί με τις άλλες μεθόδους όπως το κερί ή το τσιμπιδάκι, απομακρύνεται προσωρινά η ρίζα της τρίχας που είναι ο βασικός στόχος του Laser.

Δεν πρέπει να υπάρχει μαύρισμα στην προς θεραπεία περιοχή με φυσικό ή τεχνητό τρόπο (π.χ. Solarium).

Θα πρέπει να πλύνετε καλά την περιοχή στην οποία θα γίνει η θεραπεία και να αφαιρέσετε με προσοχή τυχόν make – υp, κρέμες, deodorant κ.α.

Πρέπει επίσης να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για λίγες εβδομάδες πριν και μετά την θεραπεία. Η έκθεση στον ήλιο μειώνει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας και  κάνει πιο πιθανό το ενδεχόμενο επιπλοκών

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας Laser:

Η περιοχή προς θεραπεία ξυρίζεται (εκτός του προσώπου) καθώς θέλουμε το μήκος των τριχών να μην είναι πάνω από λίγα χιλιοστά πάνω από την επιφάνεια του δέρματος.

Ο εφαρμοστής Laser θα ρυθμίσει τις παραμέτρους του  μηχανήματος βάσει του χρώματος και του πάχους της τρίχας αλλά και την περιοχής του σώματος που θα γίνει η θεραπεία. Επίσης σημαντικό για την παραμετροποίηση του μηχανήματος είναι και το χρώμα του δέρματος σας.

Απαραίτητη είναι η χρήση προστατευτικών γυαλιών τόσο για τον ασθενή όσο και για τον εφαρμοστή.

Ο εφαρμοστής θα πραγματοποιήσει μια δοκιμαστική βολή για να σιγουρευτεί για το ιδανικό αποτέλεσμα και για να ελέγξει για πιθανές αντιδράσεις του δέρματος. Όταν η θεραπεία ολοκληρωθεί εφαρμόζεται ενυδατική κρέμα.

Μετά τη συνεδρία Laser:

Λίγες ώρες έως και μια ή δύο ημέρες μετά την θεραπεία μπορεί να  υπάρξει μια ήπια ερυθρότητα η οποία υποχωρεί αυτόματα ή με την εφαρμογή ενυδατικών κρεμών. Αν η εφαρμογή γίνει στο πρόσωπο μπορεί από την επόμενη ημέρα να γίνει χρήση make up.

Οι τρίχες μπορεί να πέσουν άμεσα ή μέσα στις επόμενες ημέρες. Προτείνεται η χρήση αντιηλιακού για να αποκλείσουμε προσωρινές μεταβολές στο χρώμα του δέρματος.

Να μην ακολουθεί απολεπιστική ή αποφλοιωτική θεραπεία για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Laser Αποτρίχωσης για γυναίκες

Καλέστε στο +30 2110195471 για να ενημερωθείτε για τιμές ανά περιοχή εφαρμογής

Γιώργος Τάχιας

O δερματολόγος Δρ. Τάχιας Γεώργιος γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή της L’AQUILA Ιταλίας το 2000.

Συνέχεια στο Βιογραφικό

tachiaslogo

tachiasclinic.gr

Αγ. Παντελεήμονος 2 & Λεωφ. Ειρήνης 23


Τ.Κ. 151 21 Πεύκη, Αθήνα


info@tachiasclinic.gr


+30 2110195471

Βρείτε μας στο Χάρτη