Χημικό Peeling

Είναι μια μέθοδος που εφαρμόζεται αποκλειστικά από δερματολόγους με στόχο την μείωση των ρυτίδων του προσώπου, των ουλών, την αντιμετώπιση των δυσχρωμιών του και την ανάπλαση του. Έχει επίσης ένδειξη στο φωτογηρασμένο δέρμα, στην ακμή αλλά και στην θεραπεία ορισμένων καλοηθών αναπτύξεων του δέρματος.

Χημικό Peeling

Η τεχνική του χημικού  peeling προκαλεί ένα ελεγχόμενο έγκαυμα. Δημιουργείται  αποκόλληση των επιφανειακών στοιβάδων του δέρματος εντός 24-48 ωρών μετά το peel και αντικατάσταση τους εντός 10 ημερών από νέες επιφανειακές στοιβάδες. Ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιούμε για το peeling αλλά και τον χρόνο επαφής του με το δέρμα  κατηγοριοποιείται σε επιφανειακό, μέσου βάθους και μεγάλου βάθους.

Δεν απαιτείται αναισθησία, ο ασθενής μπορεί να νιώσει ένα αίσθημα καύσου ή μικρο νυγμών.  Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά κατά τα οποία ο ιατρός εφαρμόζει το διάλυμα του peeling.  Ακολούθως, το διάλυμα εξουδετερώνεται και τοποθετείται καταπραϋντική κρέμα. Στην συνέχεια δίνονται οδηγίες για την μετέπειτα περιποίηση της περιοχής.

Γιώργος Τάχιας

O δερματολόγος Δρ. Τάχιας Γεώργιος γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή της L’AQUILA Ιταλίας το 2000.

Συνέχεια στο Βιογραφικό

tachiaslogo

tachiasclinic.gr

Αγ. Παντελεήμονος 2 & Λεωφ. Ειρήνης 23


Τ.Κ. 151 21 Πεύκη, Αθήνα


info@tachiasclinic.gr


+30 2110195471

Βρείτε μας στο Χάρτη