Ετερόλογη Μεσοθεραπεία

H μεσοθεραπεία αποτελεί μια τεχνική της αισθητικής ιατρικής. Έχει ως σκοπό την βελτίωση πολλαπλών προβλημάτων του δέρματος και του υποδορίου ιστού. Μπορεί να εφαρμοσθεί στο πρόσωπο ή στο σώμα και μπορεί να είναι ετερόλογη ή ομόλογη, ανάλογα με το αν θα χρησιμοποιηθούν ουσίες του ίδιου του σώματος μας (πλάσμα αίματος),  ή ουσίες που δεν προέρχονται από τον ίδιο μας τον οργανισμό όπως για παράδειγμα βιταμινούχα σκευάσματα.. Κατά την εκτέλεση της θεραπείας γίνονται πολλαπλοί μικρονυγμοί (εγχύσεις) στις περιοχές προς θεραπεία προκειμένου να γίνει διασπορά της ουσίας.

Ετερόλογη Μεσοθεραπεία

Μετά την τοποθέτηση αναισθητικής κρέμας προσώπου γίνονται πολλαπλοί μικρονυγμοί με μικρού μεγέθους βελόνα ή roller και ταυτόχρονη έγχυση βιταμινούχων ουσιών και υαλουρονικού. Με αυτή τη μέθοδο το υαλουρονικό διαπερνά πιο εύκολα τον επιδερμικό φραγμό και εισχωρεί στο χόριο αναπληρώνοντας την φυσική απώλεια του λόγω της πάροδο του χρόνου. Επίσης οι νυγμοί που πραγματοποιούνται κατά την έγχυση του υαλουρονικού προκαλούν την μηχανική ενεργοποίηση των ινοβλαστών με αποτέλεσμα  την παραγωγή κολλαγόνου.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη συνεδρία. Το δέρμα είναι πιο λαμπερό, φωτεινό και ενυδατωμένο. Συνιστάται η επανάληψη  της θεραπείας ανα εβδομάδα για 1 μήνα για μεγιστοποίηση το αποτελέσματος. Η θεραπεία αυτή μπορεί να εφαρμοστεί και στην περιοχή του λαιμού.

 

Γιώργος Τάχιας

O δερματολόγος Δρ. Τάχιας Γεώργιος γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή της L’AQUILA Ιταλίας το 2000.

Συνέχεια στο Βιογραφικό

tachiaslogo

tachiasclinic.gr

Αγ. Παντελεήμονος 2 & Λεωφ. Ειρήνης 23


Τ.Κ. 151 21 Πεύκη, Αθήνα


info@tachiasclinic.gr


+30 2110195471

Βρείτε μας στο Χάρτη