Κυτταρίτιδα

H κυτταρίτιδα (τοπική λιποδυστροφία) αποτελεί μια δυσλειτουργία του υποδόριου ιστού που χαρακτηρίζεται από κακή λειτουργία της αιματικής και λεμφικής λειτουργίας με αποτέλεσμα την μη ομοιογενή κατανομή μορίων λίπους στον συνδετικό ιστό και την κατακράτηση υγρών σε αυτόν. Κλινικά έχουμε την εικόνα εντυπωμάτων στην επιφάνεια του δέρματος ή αλλιώς την εικόνα φλοιού πορτοκαλιού. Η σωστή διατροφή, η λήψη πολλών υγρών, ο περιορισμός κατανάλωσης αλκοόλ και η συστηματική άσκηση βοηθούν συστηματικά στη βελτίωση του προβλήματος . Ωστόσο πολλές φορές όταν το πρόβλημα παραμένει η βοήθεια από ειδικούς είναι απαραίτητη.

Κυτταρίτιδα

Ανάμεσα στις μεσοθεραπείες σώματος που εφαρμόζουμε στο ιατρείο (δηλαδή την έγχυση ουσιών με μικρο νυγμούς κάτω από την επιδερμίδα) η θεραπεία με αντι λιποδυστροφικούς παράγοντες  (STRIKECELL, ALIDYA)  προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτοί οι παράγοντες υπό την μορφή ενέσιμου προϊόντος βασίζουν την λειτουργία τους στην υπόθεση ότι η παθογένεια της κυτταρίτιδος οφείλεται και στην τοξικότητα του σιδήρου. Η σύνθεση τους εξουδετερώνει την συσσώρευση τοξικών ουσιών ( σιδήρου και αιμοσιδηρίνης) η οποία προκαλεί διόγκωση των λιποκυττάρων, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο σημαντικά το φαινόμενο της κυτταρίτιδας.

Οι συνεδρίες γίνονται ανά εβδομάδα και ο συνολικός αριθμός ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος και την έκταση του προβλήματος. Το πρωτόκολλο αναφέρει ότι χρειάζονται 7-12 θεραπείες για να πετύχουμε ορατά αποτελέσματα. Η θεραπεία αυτή συνδυάζεται εξαιρετικά με 1 ή 2 συνεδρίες ενός μικροχειρουργικού εργαλείου που ονομάζεται Celluerase και έχει σχεδιαστεί για να σβήνει τα εντυπωμάτα στις περιοχές με κυτταρίτιδα.

Γιώργος Τάχιας

O δερματολόγος Δρ. Τάχιας Γεώργιος γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή της L’AQUILA Ιταλίας το 2000.

Συνέχεια στο Βιογραφικό

tachiaslogo

tachiasclinic.gr

Αγ. Παντελεήμονος 2 & Λεωφ. Ειρήνης 23


Τ.Κ. 151 21 Πεύκη, Αθήνα


info@tachiasclinic.gr


+30 2110195471

Βρείτε μας στο Χάρτη