Ονυχομυκητίαση

Η Ονυχομυκητίαση είναι μια αρκετά κοινή πάθηση και συνήθως εμφανίζεται αρχικά ως μια λευκή ή κίτρινη κηλιδώδης βλάβη στην άκρη των νυχιών του χεριού ή του ποδιού. Μπορεί να προσβάλλει έναν ή περισσότερα νύχια προοδευτικά. Επειδή οι μύκητες αναπτύσσονται σε ζεστό και υγρό περιβάλλον είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς όσοι φορούν συχνά  κλειστά και πλαστικά παπούτσια, όσοι κυκλοφορούν ξυπόλυτοι σε αποδυτήρια γυμναστηρίων ή κολυμβητηρίων καθώς και όσοι επαγγελματικά κάνουν χρήση γαντιών. Άλλοι παράγοντες κινδύνου είναι η προχωρημένη ηλικία, ασθενείς με αγγειακά προβλήματα, ο Σακχαρώδης Διαβήτης, η Ψωρίαση και οι ανοσοκατεσταλμένοι. Όσο η βλάβη εξελίσσεται όλος ο όνυχας αλλάζει χρώμα, εμφανίζει πάχυνση και η ελεύθερη κοίτη του γίνεται εύθραυστη. Μπορεί να προσβάλλει ένα ή περισσότερα νύχια προοδευτικά.

Ονυχομυκητίαση

Η διάγνωση αν και συχνά προκύπτει από την κλινική εικόνα των νυχιών χρειάζεται επιβεβαίωση με καλλιέργεια. Η λήψη της γίνεται με την λήψη ρινισμάτων από την πάσχουσα περιοχή του όνυχα. Με την καλλιέργεια γίνεται και η τυποποίηση του μύκητα και καθορίζεται και η φαρμακευτική αγωγή (τοπική ή συστηματική).

Γιώργος Τάχιας

O δερματολόγος Δρ. Τάχιας Γεώργιος γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή της L’AQUILA Ιταλίας το 2000.

Συνέχεια στο Βιογραφικό

tachiaslogo

tachiasclinic.gr

Αγ. Παντελεήμονος 2 & Λεωφ. Ειρήνης 23


Τ.Κ. 151 21 Πεύκη, Αθήνα


info@tachiasclinic.gr


+30 2110195471

Βρείτε μας στο Χάρτη