Βασικοκυτταρικό Επιθηλίωμα

O Βασικοκυτταρικός καρκίνος του δέρματος (ΒΚΚ) είναι ο πιο κοινός καρκίνος δέρματος και ένας από τους πιο κοινούς καρκίνους στις ΗΠΑ. Αναπτύσσεται βραδέως και κυρίως σε εκτεθειμένες στον ήλιο περιοχές του δέρματος. Ενώ το ΒΚΚ έχει χαμηλό βαθμό μετάστασης, μπορεί να προκαλέσει σημαντικού βαθμού δυσμορφίες αφού αναπτύσσεται στους ιστούς που το περιβάλλουν.

Συχνά εμφανίζεται με την μορφή μικρών επηρμένων μελαγχρωματικών βλατίδων ή πλακών με υπερκεράτωση και συχνά απολέπιση και εφελκίδες. Κεντρικά εμφανίζει ατροφία ή και έλκη ενώ ο όχθος μπορεί να είναι μικροοζώδης με ευρυαγγείες (μαργαριταροειδής εικόνα).

Βασικοκυτταρικό Επιθηλίωμα

Η διάγνωση και ταυτόχρονα η θεραπεία  του ΒΚΚ  γίνεται με την χειρουργική αφαίρεση και   ιστολογική εξέταση του καρκίνου. Πιο σπάνια  σε περιπτώσεις με πολλαπλούς καρκίνους αυτού του τύπου  συζητείται το ενδεχόμενο τοπικής ή συστηματικής θεραπείας.  Η ακτινοθεραπεία ενδείκνυται μόνο σε ηλικιωμένους ασθενείς οι οποίοι έχουν εκτεταμένες ή μη προσβάσιμες με άλλες μεθόδους βλάβες.

Γιώργος Τάχιας

O δερματολόγος Δρ. Τάχιας Γεώργιος γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή της L’AQUILA Ιταλίας το 2000.

Συνέχεια στο Βιογραφικό

tachiaslogo

tachiasclinic.gr

Αγ. Παντελεήμονος 2 & Λεωφ. Ειρήνης 23


Τ.Κ. 151 21 Πεύκη, Αθήνα


info@tachiasclinic.gr


+30 2110195471

Βρείτε μας στο Χάρτη