Μυκητιάσεις

Οι μύκητες συνήθως προτιμούν τις πιο υγρές περιοχές του δέρματος και κατά βάση τις πτυχές του. Έτσι οι μυκητιάσεις δέρματος είναι πιο συχνές σε περιοχές του δέρματος όπως οι μεσοδακτύλιες πτυχές, στην γεννητική περιοχή και κάτω από τους μαστούς. Οι πιο κοινές μυκητιάσεις δέρματος προκαλούνται από 2 βασικές κατηγορίες μυκήτων: την Candida και τα Δερματόφυτα, όπως Επιδερμόφυτα, Μικρόσπορια, και Τριχόφυτα. Πολλοί από αυτούς τους μικροοργανισμούς ζουν μόνο στις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας και δεν εισχωρούν βαθύτερα. Οι υπέρβαροι είναι πιο επιρρεπείς σε μυκητιάσεις δέρματος όπως επίσης  και οι ασθενείς με Σακχαρώδη διαβήτη.

Μυκητιάσεις

Ορισμένες φορές η λοίμωξη δέρματος από μύκητες σε ένα μέρος του σώματος μπορεί να προκαλέσει εξάνθημα σε άλλα μέρη του σώματος όπου δεν έχουν προσβληθεί από μύκητες. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται id αντίδραση και αποτελεί μια αλλεργική αντίδραση στους μύκητες.

Ο ιατρός πρέπει να υποπτευθεί όταν δει ένα ερυθρό, φλεγμονώδες, με απολέπιση εξάνθημα στις θέσεις εκλογής του εξανθήματος. Η επιβεβαίωση της διάγνωσης μπορεί να γίνει μέσω ειδικών εξετάσεων από υλικό που λαμβάνεται από την βλάβη και καλλιέργεια για μύκητες.

Γιώργος Τάχιας

O δερματολόγος Δρ. Τάχιας Γεώργιος γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή της L’AQUILA Ιταλίας το 2000.

Συνέχεια στο Βιογραφικό

tachiaslogo

tachiasclinic.gr

Αγ. Παντελεήμονος 2 & Λεωφ. Ειρήνης 23


Τ.Κ. 151 21 Πεύκη, Αθήνα


info@tachiasclinic.gr


+30 2110195471

Βρείτε μας στο Χάρτη